Alvast een voorproefje op The Force Awakens

Deze week hebben we een nieuwe Star Wars-game waarin je vast een voorproefje krijgt op The Force Awakens die in december uitkomt. Maar de échte toppers zijn Framed en Hecticube, beide krijgen vijf ballen.

None

Verwacht met Star Wars Uprising, ondanks een fors formaat van rond de 600 MB, geen spel dat qua spelervaring kan tippen aan klassiekers als Star Wars: Knights of The Old Republic. Dat maakt deze nieuwste aanwinst aan het fantasievolle ruimte-universum echter geen straf om te spelen. Het is een vrij lineaire role-playing-game waar er al te veel van zijn. De speler moet queesten doorlopen, verzamelt voorwerpen en ervaringspunten en zal meerdere malen overpeinzen om geld uit te geven aan de game. Wat Uprising zo aantrekkelijk maakt is het feit dat het verhaal zich afspeelt tussen Return of the Jedi en het aankomende The Force Awakens. Naast de vele knipogen naar de twee filmtrilogieën en wat bekende gezichten licht deze nieuwste game voorzichtig het tipje van de sluier over de nieuwste film. Daar is het ontwikkelaar Kabam dan ook om te doen. Uprising is een degelijke game en zal goed vallen bij fans van de science fiction-reeks.