Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Verkiezingen

Geen zetels oppositie Rusland

De oppositie is bij de lokale verkiezingenin Rusland niet in geslaagd om een zetel te veroveren. In de regio Kostroma bleef RPR Parnas – de partij die meedoet in de ‘Democratische Coalitie’ van Aleksej Navalny – met 2,28 procent ruim onder de kiesdrempel van 5 procent. Kostroma was de enige regio waar de oppositie mocht meedoen. Grote winnaar was ‘Verenigd Rusland’ van president Poetin. De partij haalde gemiddeld ruim 60 procent van de stemmen. De onafhankelijke organisatie ‘Golos’ telde bijna 858 meldingen over stembusfraude. De meeste meldingen (228) kwamen uit Kostroma. Volgens Golos zijn de uitslagen „vooraf vastgesteld.” (NRC)