Politiebureaus vandaag tot drie uur gesloten

Foto ANP / Valerie Kuypers

Politiebureaus en afdelingen van de politie zijn vandaag, op Prinsjesdag, in het hele land enkele uren dicht uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao. Agenten leggen tussen 11.00 tot 15.00 uur het werk neer. Voor noodhulp komt de politie wel in actie.

De actie is volgens politiebond ACP bedoeld “om duidelijk te maken hoe boos politiemedewerkers zijn over het uitblijven van een fatsoenlijke nieuwe CAO”.

Sommige bureaus zijn zelfs de hele dag dicht.

Twitter avatar PolDelft Politie Delft Vandaag doet politiebureau Delft ook mee aan de CAO-acties, het bureau is van 11:00-15:00 uur gesloten. #opnaareenbetereCAO ^ER
Twitter avatar WijkAg_CuijkNrd Dirk Jansen 16/9 is politiebureau Cuijk de gehele dag gesloten. Bij spoed 112! Dank voor uw begrip! @politieacties #caopolitie http://t.co/hTszYlvJiP

In Den Haag werkt de politie wel gewoon. Op verzoek van de achterban hebben de bonden besloten de troonrede, de rit met de gouden koets en de presentatie van de miljoenennota ongemoeid te laten.

Politiemensen voeren al maanden actie voor een betere cao. Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit volgens de bonden geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos.

    • Alex van der Hulst