Leuk die Apple Watch, maar de iPhone, da’s pas echt verdienen

Foto ANP

De ontvangst was een beetje lauw (al kan dat ook komen doordat vooraf al veel was uitgelekt). Toch ziet het ernaar uit dat Apple met de iPhone 6s weer een cash cow te pakken heeft. Gisteren maakte het technologieconcern bekend dat het verwacht in het eerste verkoopweekend het debuut van de iPhone 6 (10 miljoen verkochte exemplaren) te gaan verbeteren.

“Customer response to iPhone 6S and iPhone 6S Plus has been extremely positive and preorders this weekend were very strong around the world.”

Met name vanuit China stromen de bestellingen binnen. Dat terwijl analisten eerder nog vreesden dat de vraag daar zou teruglopen. Niet dus. Zo blijft de iPhone veruit Apples best verkopende product. Ook het vorige kwartaal verdiende het weer flink aan zijn smartphone: 31, 4 miljard dollar. Ofwel: bijna acht keer zoveel als Facebooks totale Q2-omzet.

    • NRC Q