Kijken: stuntman rijdt met Jaguar door grootste looping

Hij kreeg grotere G-krachten te verduren dan menig astronaut. Dat weerhield autostuntman Terry Grant er niet van om de grenzen op te zoeken. Met zijn Jaguar F-Pace racete hij door een looping van 19,08 meter - en brak een wereldrecord.

Bekijk hier de video van de recordverpulverende stunt:

Niet eerder scheurde een coureur door zo’n grote looping heen. Maar ondanks de strijd tegen G-krachten en de zwaartekracht zet Grant een indrukwekkende stunt en een nieuw wereldrecord neer. Het vorige record dateerde alweer uit 2012. Toen trotseerden Greg Tracy en Tanner Foust een looping van 18,29 meter.

Twitter avatar GWR GuinnessWorldRecords New @Jaguar #FPACE and stunt pro @TerryGrant_1 defy gravity with largest loop the loop ever http://t.co/sE5w9Zs2Gd http://t.co/Nrvqlb05xJ

Training

Het vergde wel de nodigde voorbereiding voor Grant. Twee maanden lang moest hij intense lichamelijke training volgen voor een stunt die slechts enkele seconden duurde. Ook moest hij een speciaal dieet volgen - allemaal om ervoor te zorgen dat hij de 6.5 G-kracht zou kunnen weerstaan.

Een andere video van de stunt van Grant

Het is overigens niet de eerste keer dat Grant een record op zijn naam schrijft. Eerder brak hij het record meeste “donut spins” terwijl hij op het dak van de auto stond, een kunstje dat hij tien keer achter elkaar flikte. Ook reed hij de snelste mijl achteruit, in slechts 1 minuut en 37 seconden. Ook had hij de meeste mensen in zijn wagen terwijl hij alleen op twee zijwielen reed, namelijk zes.

In 2016 op de markt

De Jaguar F-Pace werd eerder dit jaar aangekondigd op de North American International Auto Show in Detroit. De wagen wordt nu al “de eerste sportauto voor het gezin” genoemd. Naar verwachting wordt hij volgend jaar op de markt gebracht.

    • Casper van der Veen