Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

NK verhuist voor drie jaar naar Almere

De Nederlandse judokampioenschappen zijn de komende drie jaar in het Topsportcentrum van Almere. Dat is de gemeente gisteren overgekomen met de judobond JBN. Het titeltoernooi werd sinds 2004 in Rotterdam gehouden. De eerste Nederlandse kampioenschappen op de nieuwe locatie in de polder zijn volgend jaar op 1 en 2 oktober. „We zijn trots de bestaande samenwerking met Almere verder uit te breiden. Naast de NK judo ondersteunt Almere ook al enkele jaren de NK jiujitsu en was het in juni nog gastheer van de EK jiujitsu”, zei voorzitter Willem Jan Stegeman van de judobond. (ANP)