Johan Derksen per direct ontslagen bij WPG

Johan Derksen tijdens de opnames van het programma Voetbal Inside. Foto: ANP/KIPPA/SANDER KONING

Voormalig hoofdredacteur van Voetbal International Johan Derksen is op staande voet ontslagen bij WPG Uitgevers. Aanleiding is voornemen om een eigen tijdschrift te beginnen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. In een interview met de Vara Gids gaf Derksen vorige week aan een nieuw voetbaltijdschrift te willen beginnen. Dat zou tegen de afspraken van Derksens nog lopende arbeidsovereenkomst met WPG zijn, aangezien die uitgeverij Voetbal International uitgeeft.

Ruzie luidde ook einde samenwerking RTL7 in

Derksen kreeg begin dit jaar ruzie met WPG over de redactionele koers van dat blad. Na de breuk met Voetbal International bleef Derksen echter nog voor WPG werken als uitgever van de boeken die via Voetbal International verschijnen. Door het enorme netwerk van Derksen verschenen zo bestsellers als Gijp en Kieft bij deze uitgeverij. WPG zal het nu zonder dat netwerk moeten stellen. Overigens zat Derksen niet bij WPG op kantoor, maar had hij een aparte kamer bij uitgeverij de Bezige Bij, die ook onder WPG valt.

De ruzie tussen Derksen en WPG leidde dit jaar ook al tot het einde van de samenwerking tussen RTL7 en Voetbal International. Het gelijknamige programma is sinds augustus verder gegaan als Voetbal Inside, wat ook de naam zal zijn van het nieuwe tijdschrift van Derksen. Bij het nog op te richten tijdschrift zijn ook VI-oudgedienden Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kraay jr. en Johan Boskamp betrokken.

    • Philippus Zandstra