Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Knieriem leider Toneelmakerij

Paul Knieriem (1981) wordt per 1 januari 2019 artistiek leider van jeugdtheatergezelschap de Toneelmakerij. Hij volgt Liesbeth Coltof (1954) op, die sinds 1990 artistiek leider is, eerst van Huis aan de Amstel en sinds 2009 van de opvolger de Toneelmakerij. Knieriem volgde de Regieopleiding in Amsterdam. Sinds 2011 regisseerde hij bij de Toneelmakerij de voorstellingen Mijn Moeder Medea, Koud vuur en Verkocht, naast regies bij onder andere Toneelschuur Producties en Via Rudolphi. (NRC)