Janneke Vreugdenhil Tartine met walnoten, ricotta en paddestoelen

Illustratie Jet Peters

Beatrice Peltre’s blog la tartine gourmande kent liefhebbers over de hele wereld. Deze week koken we uit haar eerste boek, Joie de vivre. Een tartine is een open sandwich (een boterham zonder boterham erbovenop). Gourmande laat zich vertalen als ‘van lekker eten houden’. Vandaag een recept voor zo’n tartine voor lekkerbekken, die, eventueel met een kom soep erbij, makkelijk als licht avondmaal kan dienen.

Maak de walnotenpesto door de knoflook, walnoten, peterselie, citroenrasp met een snufje zeezout in de keukenmachine met de pulse-knop fijn te hakken. Voeg de olijfolie toe en mix tot het een mooie puree is. Doe de puree in een kommetje, roer de ricotta erdoor en zet hem opzij. Verhit de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Doe de champignons erin met wat zeezout en bak ze tot het vocht vrijkomt. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met peper. Verhit de ovengrill. Rooster het brood in een broodrooster en besmeer met de walnotenpesto. Verdeel de champignons over de boterhammen en strooi er nootmuskaat en de geraspte kaas over. Leg de tartines onder de grill tot de kaas is gesmolten. Dit duurt 2-3 minuten, afhankelijk van hoe dicht ze onder de grill liggen. Serveer direct.

    • Janneke Vreugdenhil