Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Ocean’s Thirteen

(Steven Soderbergh, 2007). Ocean’s Thirteen is gemaakt als revanche voor het zwakke Ocean’s Twelve. „We hadden het gevoel dat het publiek ons de hoed in de handen drukte en de deur wees”, zei George Clooney (Danny Ocean) in een interview. De revanche is geslaagd, Ocean’s Thirteen heeft de lichtheid van Eleven teruggevonden, zonder flauw te worden. De boeven vertonen weer vertederende zwaktes, terwijl ze een perfecte en geweldloze misdaad volbrengen. Met George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Al Pacino en Elliott Gould.