Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Media

Facebook komt toch met vind-ik-niet-leuk-knop

Facebook komt toch wel met een ‘vind-ik-niet-leuk’-knop. Dat heeft de baas van het sociale medium, Mark Zuckerberg, vandaag gezegd,

Facebook-baas Mark Zuckerberg
Facebook-baas Mark Zuckerberg Foto EPA / Alex Cruz

Facebook komt toch wel met een ‘vind-ik-niet-leuk’-knop. Dat heeft de baas van het sociale medium, Mark Zuckerberg, vandaag gezegd tijdens een vraag- en antwoordsessie. Mensen kunnen binnenkort dus ook klikken op een duim omlaag.

Twitter avatar facebook Facebook Watch today’s Q&A with Mark live from Facebook HQ now: https://t.co/uSFqQkI6ND

Gebruikers vragen al jarenlang om een zogenoemde dislike-knop, omdat ze vonden dat de like-knop niet altijd gepast is, zoals wanneer iemand op Facebook plaatst dat een familielid is overleden. Zuckerberg wilde er nooit aan, omdat hij bang was dat mensen elkaar zouden afkraken. Maar nu is hij toch van gedachte veranderd. Zuckerberg:

“Het is belangrijk om mensen meer opties te geven dan alleen vind-ik-leuk. Niet elke moment is een leuk moment.”

Wanneer de vind-ik-niet-leuk-knop kan worden gebruikt, is nog niet bekend. Maar naar verwachting komt die snel. (ANP)