Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

WADA openbaart lijst ‘foute begeleiders’

Het mondiale antidopingbureau WADA heeft alle namen bekendgemaakt van coaches en begeleiders die geschorst zijn vanwege hun betrokkenheid bij doping. Het is een lijst met 114 namen. Volgens WADA mogen zij tijdens hun schorsing niet samenwerken met sporters. Op de lijst staan veel Italianen en één Nederlander: Bert Kops, meervoudig Nederlands kampioen worstelen. Hij zit een schorsing van twee jaar uit. In de antidopingcode is sinds dit jaar een regel van kracht die voorschrijft dat atleten niet mogen samenwerken met begeleiders of coaches die in de afgelopen zes jaar zijn bestraft voor het overtreden van de dopingreglementen. (ANP)