Politie Amsterdam vindt dit jaar veel wapens

De Amsterdamse politie heeft dit jaar al ruim driehonderd wapens in beslag genomen. Over heel 2014 nam ze 314 wapens in beslag. Dat heeft korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg gisteren gezegd tegen de regionale zender AT5. Volgens hem is sprake van een toename van het aantal wapens in de stad. Het gaat om allerlei soorten, waaronder automatische en omgebouwde. Hoewel in Amsterdam de afgelopen maanden geen liquidaties zijn gepleegd, is nog altijd sprake van een dreiging, aldus de korpschef. Elke week worden mensen gewaarschuwd omdat de politie informatie heeft dat ze potentieel doelwit zijn. Gisteren werd in Amsterdam een man opgepakt omdat hij een paraplu op zijn rug droeg die sprekend op een geweer leek. Hij kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet wapens en munitie. (ANP)