Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Schenking Uber aan Carnegie Mellon

De directie van taxi-app Uber schenkt 5,5 miljoen dollar (ca. 4,4 miljoen euro) aan de Amerikaanse universiteit Carnegie Mellon. Het geld zal worden gebruikt om een nieuw hoofd van de afdeling robotica aan te stellen en drie onderzoeksbeurzen te verstrekken. Dat meldt de techsite Techcrunch.

De schenking is een goedmakertje: eerder dit jaar kaapte Uber zo’n vijftig wetenschappers van de afdeling robotica van Carnegie Mellon weg om voor Uber onderzoek te doen naar zelfrijdende auto’s. Uber wil zo de strijd aangaan met Google, dat al jaren aan technologie werkt voor zelfrijdende auto’s. Google wil naar verluidt een eigen taxi-app ontwikkelen.