Wellens wint GP Montréal

Foto AP

De Belgische wielrenner Tim Wellens heeft gisteren in Canada de zesde editie van de Grand Prix Cycliste de Montréal gewonnen. De 24-jarige coureur van Lotto-Soudal, onlangs voor de tweede keer winnaar van de Eneco Tour, versloeg na 205 kilometer in de eindsprint zijn Britse medevluchter Adam Yates. De Portugees Rui Costa eindigde na ruim vijf uur koers in de regen als derde. Beste Nederlander was Wilco Kelderman op de zesde plaats. Ook Robert Gesink (achtste) en Tom-Jelte Slagter (tiende) eindigden voorin. De GP Montréal is evenals de GP Québec onderdeel van de UCI WorldTour. De Colombiaan Rigoberto Urán won vrijdag de wedstrijd in Québec. Slagter eindigde in die Grand Prix als vierde. In de Ronde van Groot-Brittannië heeft de Duitse sprinter André Greipel, ploeggenoot van Wellens, in het slotweekeinde beide etappes gewonnen. De eindzege ging naar de Noor Edvald Boasson Hagen, die de Nederlander Wout Poels dertien seconden voorbleef. (ANP)