Van Olphen weg bij Vivat

Gerard van Olphen vertrekt al weer als topman van verzekeraar Vivat, de voormalige verzekeringspoot van SNS Reaal. Hij treedt per direct terug, nog geen twee maanden na zijn benoeming. Zijn taken worden waargenomen door operationeel directeur Albert Bakker. Vivat, tot voor kort nog in handen van de staat, werd eerder dit jaar overgenomen door de Chinese branchegenoot Anbang.

Van Olphen is de voormalige topman van SNS Reaal. Hij stapte na de afronding van de verkoop van Vivat aan de Chinezen op 26 juli over naar de Nederlandse verzekeraar en dochters SRLEV en Reaal Schadeverzekeringen. Het was de bedoeling dat hij ook de verdere uitbouw van Anbang in Europa zou gaan leiden.

Waarom hij nu al weer opstapt, heeft Vivat niet bekendgemaakt. Mogelijk botste Van Olphen met de Chinese eigenaar. Het bedrijf bedankte hem vanmorgen in een verklaring voor zijn inzet bij het verkoopproces. Van Olphen (1962) werd begin 2013 naar SNS Reaal gehaald, net na de nationalisatie van het concern. (ANP)