Van Gaal pocht na weer een zege op Liverpool

„Ik vind Liverpool een fantastische club. Want altijd als ik tegen Liverpool speel dan win ik.” Aldus Louis van Gaal zaterdag na de 3-1 zege van Manchester United op rivaal Liverpool.

Zelfvoldaan verscheen de manager voor de camera van Sky Sports na een wedstrijd waarin Daley Blind de thuisploeg op voorsprong had geschoten. Een ingestuurde vrije trap, gevolgd door een fraaie uithaal in de bovenhoek. „We hebben hier veel op geoefend, maar zo goed als in de wedstrijd ging hij tijdens de training nooit”, zei Blind naderhand op de clubsite.

Van Gaal noemde het een gevolg van zijn tactische sessies en zei verder dat zijn elftal onvoldoende rendement haalde uit het aantal kansen. De eerste helft was bijzonder matig. Pas in de tweede zagen de toeschouwers een wedstrijd die past bij de rivaliteit, met treffers van Ander Herrera, Anthony Martial en een fraaie omhaal van Liverpool-spits Christian Benteke.

Van Gaal reist vandaag naar Eindhoven, waar Manchester United morgen tegen PSV speelt in het kader van de Champions League. Grote kans dat Wayne Rooney dan ontbreekt: de spits was er tegen Liverpool ook niet bij vanwege een lichte blessure. Van Gaal tegen Sky Sports:„Ik denk niet dat hij die wedstrijd haalt, want ik wil geen risico met hem nemen. Maar je weet het nooit.”