Nasr en Heebink winnen Louis d’Or en Theo d’Or

Ramsey Nasr en Marieke Heebink zijn de winnaars van de Louis d’Or en Theo d’Or, de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen voor de beste dragende mannelijke en vrouwelijke rol van het seizoen. Nasr (1974) werd bekroond voor zijn rol van de compromisloze architect Howard Roark in The Fountainhead bij Toneelgroep Amsterdam. De jury schrijft dat Nasr „keer op keer verrast als veelzijdig en intelligent speler, die met zijn bijzondere, intense uitstraling elke voorstelling een impact meegeeft die verder reikt dan een toneelavond.” Marieke Heebink (1962) kreeg de prijs voor haar rol als Anna/Medea in Medea, ook Toneelgroep Amsterdam. De jury: „Heebink weet op voorbeeldige en meeslepende wijze het wezen van de mythe in de kern te raken.” De prijzen voor de beste bijdragende vrouwelijke en mannelijke rol, gingen naar Antoinette Jelgersma en Vincent van der Valk.

    • NRC