Eén voor The Voice

Zevenenzeventig winnaars telde de jaarlijkse prijzenregen van de Creative Emmy Awards zaterdagavond in Los Angeles.

Een week voor de zogenoemde Primetime Emmy Awards, de belangrijkste prijzen van de Amerikaanse televisie-industrie, gaf Hollywood zichzelf alvast prijzen voor de beste technische prestaties van het afgelopen seizoen. Van make-up en haarverzorging tot belichting, special effects en stunts. The Voice, de talentenjacht van John de Mols Talpa, kreeg een onderscheiding in de categorie beste belichting en lichtregie. De show, die in de VS vanaf 21 september weer wordt uitgezonden door NBC, was vijf keer genomineerd voor een Creative Emmy.

De abonneezender HBO kreeg zaterdag de meeste prijzen. Fantasyserie Game of Thrones won acht awards, onder meer in de categorie ‘Uitzonderlijke vormgeving voor een verhalend hedendaags- of fantasyprogramma (van één uur of langer)’. HBO kreeg verder vier onderscheidingen voor het muzikale drama Bessie, waarin rappende actrice Queen Latifah de blueszangeres Bessie Smith speelt.

De serie Transparent, over een vader die besluit niet langer te onderdrukken dat hij zich eigenlijk vrouw voelt, kreeg drie onderscheidingen. Het waren de eerste Emmy’s voor Amazon. De webwinkel heeft een eigen onlinevideodienst, zoals Netflix, en laat daarvoor ook eigen series maken.