Talibaan bestormen gevangenis in Afghanistan en bevrijden gevangenen

De gevangenis die is bestormd in de stad Ghazni. AP / Rahmatullah Nikzad

Talibaanstrijders hebben vanmorgen vroeg een gevangenis bestormd in de Afghaanse stad Ghazni. Daarbij zijn volgens de politie agenten gedood en meer dan 350 gevangenen bevrijd.

Een journalist van Reuters die ter plaatse was, zag de lichamen liggen van twee mannen, vermoedelijk zelfmoordterroristen. Ook zag hij een opgeblazen auto staan. Die zou zijn gebruikt om de hoofdingang van de gevangenis te vernietigen.

Hoeveel gevangenen zijn bevrijd, is niet duidelijk. Volgens de woordvoerder van de Talibaan gaat het om alle gevangenen, maar het is niet bekend hoeveel mensen er in de gevangenis zaten. De gouverneur van de regio zegt dat het om 352 mensen gaat, maar volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn mogelijk 400 gevangenen bevrijd.

    • Mirjam Remie