‘Penningmeester verduistert 7,5 ton van parochie Roermond’

De Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.
De Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. Hollandse Hoogte / Fred Hoogervorst

De penningmeester van het kerkbestuur van de parochie van de Heilige Christoffel en Heilige Geest in Roermond wordt verdacht van het verduisteren van 750.000 aan parochiegelden. Hij is per direct op non-actief gesteld, schrijft Dagblad De Limburger.

Alle aanwezigen parochianen zijn gisteren geïnformeerd tijdens de zondagsmis. Volgens deken Rob Merkx is het complete vermogen verduisterd van de parochie, waaronder ook de kathedraal van Roermond valt.

De penningmeester zou vorige week zelf hebben opgebiecht dat hij het geld doorsluisde naar rekeningen van derden. Hij zegt slachtoffer te zijn van internetcriminelen. Merkx heeft aangifte gedaan. Het kerkbestuur zegt tegen Dagblad De Limburger dat de penningmeester “op zeer grove wijze misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat in hem gesteld werd”.