2Doc: Die kleine is alles voor mij

None

Documentairemaker Rian van den Boom volgt in Die kleine is alles voor mij twee jaar lang een jonge moeder met een moeilijk verleden die een nieuw leven probeert op te bouwen.

Vlak voor haar bevalling wordt Lislene (25) na een heftige ruzie het huis uitgezet door haar vriend. Ze doet aangifte tegen hem, maar trekt die weer in. Haar dochtertje Luna wordt daarna onder toezicht van Jeugdzorg gesteld. Lislene krijgt twee jaar de tijd om – met de hulp van haar persoonlijke begeleidster Jolanda – te bewijzen dat ze zelfstanding voor haar kind kan zorgen.

Lislene en Luna komen terecht in een begeleid-wonen project. Moeders met psychische problemen krijgen hier de kans om een veilige omgeving te creëren voor hun kind. Successen worden afgewisseld met emotionele momenten en destructief gedrag.

Lukt het haar niet om zichzelf te bewijzen als opvoeder, dan zal haar kind uit huis worden geplaatst (iets wat in Nederland zo’n twintig keer per dag voorkomt). Van den Boom en de camera blijven in de buurt tot de twee jaar om zijn en zij het appartement weer moet verlaten.