De Goal v/h Weekend is van weergaloze Braziliaanse makelij

In aanloop naar de opening van het Europa Cup-seizoen werd in elk geval niet bespaard op mooie doelpunten. Een uitgebreid palet aan kandidaten resulteert vanochtend in een top 3 uit Spanje, Engeland en Brazilië.

Het was het weekend waarin Daley Blind zijn nare smaak van Turkije-Nederland wegspoelde en Raúl door Cristiano Ronaldo van de troon werd gestoten als topscorer aller tijden van Real Madrid: 229 goals in de Primera Division. Oh en Anthony Martial, de ‘nieuwe Henry’, debuteerde voor Louis van Gaal direct met een doelpunt in de stijl van? Inderdaad Thierry Henry.

3. Neymar (FC Barcelona)

Een introductie behoeft deze man niet meer, hoewel we ‘m nou ook weer niet zo heel vaak mogen verwelkomen in deze rubriek. De keren dat hij door de ballotage kwam waren het toch vooral de dagen waarop hij nog in eigen land voor Santos speelde. Onbelangrijk was zijn goal echter allerminst dit weekend: wie doorgaans op achterstand komt in het Vicente Calderon van Diego Simeone’s manschappen lijkt verloren. Maar na Neymar was het uiteindelijk Lionel Messi die de 1-0 in een 1-2 omboog.

2. Christian Benteke (Liverpool FC)

Is dit eigenlijk niet de nummer 1 van ’t weekend? De meningen zullen ongetwijfeld verdeeld zijn. De uitvoering van de Belg verdient een 10, maar een werkelijk glorieuze omhaal verdwijnt in het oortje. Denk Van Basten. Maar Benteke’s fraaie inzet is sowieso nog altijd beter dan die van Marcus Rosenberg, de oud-Ajacied, die dit weekend tot tweemaal toe zijn omhaal op identieke wijze door de lat teniet zag gedaan.

1. Paulinho (Flamengo)

Allereerst even aandacht voor de pass van Richedly Bazoer en de goal van Viktor Fischer voor Ajax. Erg lastige goal om te maken; ere wie ere toekomt. Ook lastig was het om deze te maken maar Raido Roman (Tulevik) kreeg het in de Estse competitie voor elkaar. Er was ook weer een ‘Zlatan’, dit keer uit Ierland en Fabian Lustenberger (Hertha BSC) kwam heel dicht in de buurt bij Paulinho, die deed wat we allemaal wel eens volkomen tevergeefs hebben geprobeerd omdat we ’t zo graag wilden kunnen.

    • Jules Seegers