Dan Auerbach heeft veel muzikale zielen

Dan Auerbach, zanger/gitarist van The Black Keys, heeft een tweede band opgericht, The Arcs, met doorgewinterde muzikanten. Op de debuut Yours, Dreamily hechten The Arcs allerlei invloeden aanéén tot een soul-blues-rock hybride, waarin drums relaxt aansporen, gitaar afwisselend scheurt en kale loopjes speelt.

Hoe relaxt ook, het geheel heeft een ‘dampend’ effect. Dat Auerbach meer diepte in zijn muziek wilde, bleek al op de laatste cd van The Black Keys, het psychedelische Turn Blue (2014). Op Yours, Dreamily maakt hij uitbundig gebruik van alle mogelijkheden van zijn vrienden. Zangeressen brengen raffinement op de achtergrond (Chains of Love), bluesriffs knerpen, drums plagen en de piano speelt een olifantendansje in Come & Go, een ode aan het nachtleven. Auerbach heeft vele muzikale zielen.

    • Hester Carvalho