Schade bij branden in supermarkten in Den Haag en Rijswijk

Een brandweerauto. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

In supermarkten in de Zuid-Hollandse steden Den Haag en Rijswijk zijn vandaag brandjes uitgebroken. Het betreft een winkel van Albert Heijn en een van Jumbo. Dat meldt de brandweer.

Twitter avatar Brandweer_HGL Brandweer Haaglanden Brand supermarkt laakweg den haag onder controle niemand gewond brandweer ventileert pand politie doet nader onderzoek oorzaak brand
Twitter avatar Brandweer_HGL Brandweer Haaglanden brand supermarkt boogaardplein rijswijk enige tijd onder controle 2 personen voor nader onder naar ziekenhuis politie doet nader onderzoek

Bij de Jumbo in Den Haag moesten personeel en klanten het gebouw verlaten. In allerijl probeerde de bedrijfsleider nog het vuur te blussen, maar ook hij moest uiteindelijk voor zijn eigen veiligheid naar buiten. De brandweer bluste de brand later alsnog en ventileert het gebouw nu, zodat alle rook naar buiten kan.

Geen gewonden

Er vielen geen gewonden bij beide incidenten. Wel moesten twee medewerkers van de Albert Heijn naar het ziekenhuis omdat zij veel rook hadden ingeademd en onwel waren geworden. Ook ontstond er veel schade door rook en door water, omdat de sprinklerinstallatie automatisch aanging. De brandweer en de politie houden er rekening mee dan de branden zijn aangestoken. Laatstgenoemde partij doet daar nu onderzoek naar.

    • Casper van der Veen