Prinsjesdag, verdienen aan ouderen, miljoenenontbijt

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. In Zurich is maandag een persconferentie over de vorderingen in het onderzoek naar corruptie bij de FIFA. In mei werden verschillende werknemers van de voetbalbond opgepakt. Erg soepel ging de FIFA niet met de crisis om.

2. We weten eigenlijk alles al, behalve dan hoe de hoedjes er uitzien. Dinsdag is het Prinsjesdag en net als eerdere jaren zijn bijna alle belangrijke plannen uit de Miljoenennota al uitgelekt.

Voor de plannen hoef je Prinsjesdag dus niet te volgen. Maar misschien wil je wél nog een keer een blik op de Gouden Koets werpen. Het is voorlopig de laatste keer dat die te aanschouwen is. De koets heeft groot onderhoud nodig en wordt de komende drie tot vier jaar uit de roulatie gehaald.

Diezelfde dag begint in de Jaarbeurs in Utrecht de 50PlusBeurs. Zo’n 50.000 vierkante meter vloer, 600 stands en heel veel ouderen. Aan hen is goed te verdienen. Zo loop je binnen met 50-plussers.

3. Een dag later, op woensdag, organiseert werkgeversorganisatie VNO- NCW het Miljoenenontbijt. Vanaf half acht ‘s ochtends kunnen ondernemers onder meer luisteren naar voorzitter Hans de Boer (juist, van de labbekak-uitspraken).

Ook op woensdag: cijfers van FedEx. De Amerikaanse koeriesdienst wil TNT Express graag overnemen. De Europese Commissie kondigde eind juli aan diepgaand onderzoek naar de overname te doen. Het vreest dat er met de deal te weinig concurrentie overblijft.

Wordt de rente verhoogd of niet? Verwacht wordt dat de FED - de centrale bank van de VS - hier woensdag of donderdag uitspraak over doet. Lees hier meer.

4. Manchester United presenteert donderdag de jaarcijfers. De voetbalclub ging in 2013 naar de beurs. Ook Nederland heeft een beursgenoteerde voetbalclub: Ajax. Een duel in beurskoersen.

Diezelfde dag houdt Nike zijn aandeelhoudersvergadering. Het sportbedrijf heeft een innige relatie met Foot Locker. Gaat het slecht met Nike, dan heeft ook de winkelketen een probleem.

5. En wat is nou een betere dag dan vrijdag om met cijfers over bier te komen? Precies. Het CBS komt met gegevens over de bierproductie in 2014.

    • Annemarie Sterk