Letty Demmers nieuwe voorzitter D66

Letty Demmers, waarnemend burgemeester Vlissingen en de nieuwe partijvoorzitter van de D66. Foto ANP / Remko de Waal

De leden van D66 hebben Letty Demmers gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Dat meldt persbureau ANP. De partij maakte de verkiezingsuitslag vandaag bekend. Demmers kreeg de voorkeur boven Henk Beerten.

Ze volgt Fleur Gräper-van Koolwijk op als partijvoorzitter. De 25.000 partijleden konden van 31 augustus tot en met 11 september hun stem uitbrengen. Demmers zei in reactie op de uitslag:

“Ik ben ontzettend blij dat ik de komende jaren voorzitter mag zijn van de vereniging die mij zo aan het hart ligt en waar ik al zo lang lid van ben. Ik zie er zeer naar uit om samen met de leden te werken aan de verbinding van alle onderdelen binnen D66. De vereniging is de basis van de partij en ik ga ervan uit dat we die de komende tijd nog verder kunnen versterken. Bedankt voor het vertrouwen.”

Demmers is sinds september 2013 waarnemend burgemeester in Vlissingen, een gemeente met grote financiële problemen. Ze verving daar René Roep, die aftrad vanwege commotie over declaraties.

Voordat ze waarnemer werd in Vlissingen was ze (vanaf 2009) korpschef van de politieregio Zeeland en landelijk kwartiermaker voor de vorming van één meldkamerorganisatie.

In 2002 haalde ze landelijk de publiciteit als een van de twee eerste gekozen burgemeesters van Nederland. Ze werd toen burgemeester van Best. Demmers was eerder ook burgemeester in Reusel-De Mierden (vanaf 1997) en wethouder in haar woonplaats Bergen op Zoom.