Belg Pieters wint KLM Open

Golfer Thomas Pieters in actie tijdens het KLM Open Foto ANP / Bas Czerwinski

De Belgische golfer Thomas Pieters heeft zondag het KLM Open op zijn naam geschreven. De 23-jarige Antwerpenaar eindigde zondag na een slotronde van 65 slagen op de Kennemer in Zandvoort op een totaal van 261, liefst negentien onder par. Het was de laagste eindscore ooit van een winnaar in het Nederlands toernooi.

Pieters boekte zijn tweede zege in korte tijd op de Europese Tour. Hij won twee weken geleden de Tsjechische Masters. De Belg hield in de duinen van Zandvoort twee golfers op één slag achterstand. De Engelsman Lee Slattery en de Spanjaard Eduardo de la Riva kwamen uit op 262 slagen (-18).

Slattery

Vooral de 37-jarige Slattery maakte er een spannende finale van. Hij had met een birdie op de laatste vier holes het toernooi kunnen winnen, maar verzuimde zijn kansen te verzilveren. Door een bogey op de achttiende en laatste hole te maken, liet hij ook een play-off uit handen glippen.

Pieters is een aanstormend talent op de Europese Tour. De 1,96 meter lange Belg kan ontzettend ver slaan. Met enorme afstanden was hij op de Kennemer in het voordeel. Op de pars vijf, de langste holes van de baan, haalde hij met gemak in twee slagen de green. Hij noteerde in totaal 25 birdies. De jonge Belg verdiende met zijn zege in het KLM Open 300.000 euro.

Joost Luiten eindigde op de gedeelde 23e plaats met 269 slagen (-11). Wil Besseling werd gedeeld 47e met 273 slagen (-7). (ANP)