Zo smeed je een A-team, het imperium van Apple groeit, hier openen de meeste koffietenten

Foto AP

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Ieder bedrijf wil er wel één: een A-team. Dat ene clubje mensen dat de meest vernieuwende dingen bedenkt, het beste presteert - denk Apple, denk Ajax onder Louis van Gaal. Hoe maak je het perfecte team? Zes tips.

2. Je kunt natuurlijk altijd nog mensen die aan Harvard hebben gestudeerd, aannemen. De universiteit, één van de beste ter wereld, brengt veel topmannen, presidenten en Nobelprijswinnaars voort. De nieuwe lichting is net begonnen. Dit zijn de nieuwe leiders van 2019.

3. Een nieuwe iPhone-serie, een grotere iPad: Apple breidde deze week zijn imperium weer uit. Dit zijn de belangrijkste lanceringen van de presentatie.

4. Ze hebben hippe namen, glutenvrije muffins en alleen bijzondere koffie uit Ethiopië op de kaart. Zeker als je in de Randstad woont valt er niet aan te ontkomen: koffietentjes. In Amsterdam en Rotterdam groeide het aantal flink. Nederland koffieland, in vijf grafieken.

5. YouTube killed the radiostar. De artiesten van het Nederlandse label Top Notch - Lil’ Kleine, Ronnie Flex, Fresku, om er maar een paar te noemen - weten een megapubliek te bereiken en veel fans naar hun optredens te trekken. En dat terwijl ze nauwelijks op de radio worden gedraaid.

6. Suske en Wiske zijn niet vies van een commerciële klus. Sony, Albert Heijn en Goudkuipje: ze hebben allen een eigen strip. Net als een twintigtal andere bedrijven. Zo regel je dat.

7. Ook aan sporters verbinden bedrijven zich graag. Hoeveel weet jij van sponsoren in de sport? Doe onze quiz.

8. Rond deze toren heeft niemand last van smog. Bekijk het nieuwe project van Daan Roosegaarde.

9. Miljoeneninvesteringen, een oud-eurocommissaris als lobbyist. Mocht je er nog aan twijfelen: het zijn gouden tijden voor start-ups. En dan is er nu ook nog een opleiding aan de universiteit. Daar kunnen start-ups leren hoe ze moeten groeien.

10. Wie het ook goed hebben? Bankiers. Het aantal Nederlandse bankiers dat meer dan een miljoen euro verdient, stijgt. Alle ophef ten spijt.

11. PewDiePie werd op een heel andere manier rijk. Met filmpjes op YouTube, waarin te zien is hoe hij videospelletjes speelt. Ontmoet de jonge miljonair en YouTube-ster.

    • Annemarie Sterk