Zeker 89 doden bij gasexplosie in restaurant India

Foto AFP

Bij een gasexplosie in een restaurant in India zijn vanmorgen zeker 89 doden gevallen. Ze kwamen om nadat er in een gebouw in het West-Indiase Petlawad een gascilinder vlam vatte en ontplofte.

Dat heeft de politie bevestigd, meldt persbureau AFP. De gascilinder explodeerde op het moment dat er tientallen klanten aanwezig waren voor een ontbijt. Vlakbij de cilinder zouden explosieven zijn opgeslagen, die ook zijn ontploft.

Hoeveel slachtoffers er precies zijn gevallen is nog niet duidelijk: daarover lopen de cijfers uiteen. Volgens persbureau Reuters zijn er zeker 60 doden geteld, maar kan het dodental oplopen tot boven de tachtig. Eerder meldde AFP op basis van politiebronnen 104 dodelijke slachtoffers. Na de ontploffing - waarbij ook gebouwen in de omgeving beschadigd raakten - is het dak van het restaurant ingezakt. Reddingswerkers zoeken nu in het puin naar overlevenden, aldus de politiechef.

    • Casper van der Veen
    • Eva Smal
    • Joost Pijpker