Rottenberg stopt met zoeken kandidaten

Felix Rottenberg stopt als voorzitter van de kandidatencommissie van de PvdA. Dat heeft hij gisteravond bekendgemaakt in het tv-programma De Wereld Draait Door. Rottenberg raakte deze week in opspraak omdat hij kritiek leverde op partijleider Diederik Samsom. In een interview met Vrij Nederland noemde Rottenberg Samsom deze week „de bedrijfsleider van het kabinet”. Verder uitte hij harde kritiek op de coalitie met de VVD en zegt hij dat Asscher een goede PvdA-lijsttrekker zou zijn. Rottenberg zei in De Wereld Draait Door gisteravond dat hij de gewraakte uitlatingen in een onbewaakt ogenblik heeft gedaan. „Ik ben al zeventien jaar geen politicus meer, ik ben vooral maatschappelijk actief en vanuit die positie ben ik gewend vrijuit te spreken.”

    • NRC