Opinie

    • Diederik Huffels
    • Martine Kamsma

mini-opinie

Te vaak blijven gesprekken hangen in kabbelend gekeuvel. Maak ze spannender: snijd een spraakmakend onderwerp aan! nrc.next helpt.

None

Stelling: Gouda had die megamoskee beter kunnen omarmen.

Hadden ze nou maar ‘ja’ gezegd in Gouda, tegen die moskee in de Prins Willem-Alexanderkazerne. Dan hadden ze in de buurt hooguit wat parkeeroverlast gehad. Maar het is net als ‘nee’ zeggen tegen je baas als die vraagt of je wilt overstappen naar de afdelingen crediteuren – na een tijdje wordt je toch overgeplaatst, maar dan naar het loket klachtenafhandeling, mét avonddiensten. En zo komt er in Gouda nu geen moskee maar een asielzoekerscentrum voor 500 vluchtelingen. Eén voordeeltje voor de buren: deze mensen zijn over het algemeen niet met de auto gekomen.

Stelling: We zijn allemaal vrienden van Joost Zwagerman.

Jongens, het is echt helemaal niet gaaf meer om te zeggen: ik kreeg vorige week nog een brief van Joost, of ik ben vorige maand nog dronken geweest met Joost of ik heb Joost laatst nog tien uur geïnterviewd. Achteraf zijn we toch allemaal een vriend van Joost? Interessanter dan Matthijs bij Jeroen over Joost en Jessica bij Matthijs over Joost was het misschien om Ron Brandsteder over Joost te horen. Wie niet snapt waarom, vraag maar aan de vrienden van Joost.

Stelling: Wie vindt dat de dood te intiem is om over te praten moet zijn mond houden.

Dat de dood te intiem is om over te praten klinkt op de een of andere manier best gek uit de mond van Jessica Durlacher, die maar om één reden naar De Wereld Draait Door kwam: om over een overledene te praten.

Stelling: De Wereld Draait Door laat zich niet omkopen, ook niet door het koningshuis.

Best een beetje dom van de NOS om te denken dat De Wereld Draait Door geld zou hebben gekregen om het Koningslied te promoten. Iedereen weet dat het anders lag: Willem-Alexander heeft de redactie betaald om te verhoeden dat het programma aandacht zou besteden aan het lied dat je wist dat zou komen. Dat John Ewbank toch twee keer aan tafel zat, bewijst dat DWDD niet om te kopen is en dat inhoud voor alles gaat.

Stelling: Felix Rottenberg heeft Diederik Samsom een dienst bewezen.

Dat premastodont Rottenberg Samsom zó afvalt, zó overduidelijk karaktermoord pleegt, zó opzichtig Lodewijk Asscher naar voren schuift als de gedroomde lijsttrekker – dat is toch alleen maar mooi voor Samsom? Want dit moeten we natuurlijk met z’n allen niet willen in de partij! Dit is het moment om volmondig en eensgezind ons vertrouwen in Diederik Samsom uit te spreken. Samsom for lijsttrekker!

Stelling: Het is niet gek dat Lotto-Jumbo Dumoulin steunt.

Natuurlijk is het niet gek dat de ene wielerploeg een renner van een andere ploeg openlijk steunt. We zouden een voorbeeld moeten nemen aan Lotto-Jumbo en met z’n allen Tom Dumoulin steunen. Dat doen we tot nu toe veel te weinig trouwens. Hij rijdt als een tgv door Spanje en er kijken maar 289.000 mensen. Terwijl 3,5 miljoen mensen zondag onze afgang in het voetbal volgden. Zelfs wedstrijden tijdens het WK vrouwenvoetbal, die midden in de nacht op tv kwamen, werden beter bekeken dan de zegetocht van onze Limburger. Morgen is de laatste rit van de Vuelta. Met z’n allen, inclusief Lotto-Jumbo, staan we achter Dumoulin.

en Martine Kamsma

    • Diederik Huffels
    • Martine Kamsma