87 doden na val kraan op Grote Moskee

Een bouwkraan is gisteravond op de Grote Moskee in Mekka gevallen. Volgens de Saoedische autoriteiten zijn daarbij ten minste 87 mensen om het leven gekomen en raakten 154 mensen gewond. Dat aantal kan nog oplopen. Dat meldden de lokale autoriteiten op Twitter. Uit de eerste beelden op internet is te zien dat een deel van de kraan door het dak is gevallen. Mekka werd geteisterd door zware stormen. Op sociale media doet het gerucht de ronde dat de kraan is ingestort door een blikseminslag, dat is niet bevestigd. Rondom de Masjid al-Haram zijn veel bouwactiviteiten gaande om het hoofd te bieden aan de vele pelgrims die ieder jaar in het kader van de hadj naar de Grote Moskee in Mekka afreizen. Vorig jaar stelden Saoedische autoriteiten nog een limiet in voor het aantal pelgrims.

    • NRC