Herbert en Mahut verrassende winnaars US Open

De Fransmannen Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert
De Fransmannen Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert Foto EPA / Barbara Walton

De Franse tennissers Pierre-Hughes Herbert en Nicolas Mahut hebben vrij verrassend de US Open gewonnen. In de finale van het mannendubbelspel versloegen ze het Brits/Australische duo Jamie Murray en John Peers: 6-4 6-4.

De Fransen sloegen op de juiste momenten toe in de finale van het vierde grandslamtoernooi van het jaar. In de eerste set waren er al vroeg breekkansen over en weer, maar Herbert en Mahut grepen hun kans pas op 5-4 voor, waardoor zij direct de setwinst konden noteren.

Tweede set

In de tweede set herhaalde het scenario zich. Zonder breekkansen dit keer ging de set gelijk op, totdat Murray en Peers op 5-4 moesten serveren om in de set te blijven. Dat lukte niet. Met een winner bepaalden de Franse mannen de wedstrijd in stijl.

Herbert en Mahut hadden in de kwartfinales gewonnen van de Nederlander Jean-Julien Rojer en zijn Roemeense tennismaat Horia Tecau. Voor het enkelspel plaatste Roger Federer zich vannacht voor de 26ste keer in zijn loopbaan voor de finale in een grandslamtoernooi, door te winnen van Stan Wawrinka. (ANP)