‘Doorpakken met je kadaver, Van Norden!’

None

Als ze vanuit Winschoten rechtdoor zouden gaan, lag de finish voorbij het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Pascal van Norden (43) gaat zaterdag van start met nummer 1 bij het wereldkampioenschap 100 km. Mooi evenement, daar in het hoge noorden. De site meldt: ‘De organisatie heeft alleen voor de 100- en 50 km-lopers een aantal gastgezinnen die u graag wil ontvangen. Hier geldt wie het eerst komt, het eerst maalt.’ Dat wordt dus óók nog rennen voor een slaapplaats. Al weet ik niet of ik op de drempel van het gasthuis nog ruzie zou maken met Van Norden (43), de man die in zijn bokscarrière een grote liefde voor afzien opbouwde.

Voor hem is deze 100 km trouwens vooral een vlakke etappe. Begin deze zomer deed hij mee aan het WK trailrunnen in Annecy – 85 km op en neer over de Alpenweiden en -rotsen. Hij schreef een geweldig verslag voor de site mudsweattrails: ‘Echt, deze race ben ik eindelijk een paar keer die dikke smile verloren onderweg [...] Een paar berggeiten liepen tussen de rotsblokken gras te vreten en keken me schaapachtig aan, terwijl ik omhoog ploeterde en in mezelf mopperde: Doorpakken met je kadaver Van Norden!’

    • Arjen Fortuin