Do try this at home (2) Een djellaba met veterschoenen

Een tijdloze en leeftijdloze combinatie volgens Veronique Branquinho.

Djellaba: veronique Branqyuinho, jeans: Levi's, hemdje: Hanro, veterschoenen: Church's

Voor Veronique Branquinho is de djellaba een symbool voor vrijheid. Het is voor haar het blanke canvas der kledingstukken. Als je niets wil zeggen met je kleding, maar alleen wilt zijn, dan is de djellaba een goede keuze. Het is los, kan over alles heen en laat heel weinig zien van het lichaam dat eronder zit. Doe er mooie armbanden bij en je hebt een feestjurk, combineer hem met platte veterschoenen en je stapt comfortabel door de stad.

De djellaba – een traditioneel Marokkaans kledingstuk voor mannen en vrouwen – heeft van oorsprong een capuchon, die dient als bescherming tegen kou en zon en soms ook wordt gebruikt om spullen in te vervoeren. Branquinho heeft de afgelopen seizoenen een paar capuchonloze variaties gemaakt, zoals deze, die een smokwerkje op de schouders heeft en eigenlijk het meest lijkt op een lange, wijde overhemdjurk.

De veterschoenen van Church’s zijn wat haar betreft net zulke klassiekers als de djellaba. Veel mensen weten niet meer hoe een goedgemaakte schoen eruit ziet, maar dit is er een. Helemaal van leer, met een zogenaamde Goodyear constructie – een laagje kurk tussen de dubbel aan elkaar gestikte binnen- en buitenzool – waardoor de schoen stevig en soepel is, en snel naar de voet gaat staan. Een schoen die je koopt voor de lange termijn.

tekst Milou van Rossum

foto Daan Brand

    • Milou van Rossum