Do try this at home (1) Een pak met witte sneakers

Veronique Branquinho streeft naar tijdloze en leeftijdloze mode. Voor DeLUXE stelde ze vier combinaties samen.

None

Het bijzondere van een pak is dat het bij een vrouw een heel ander effect heeft dan bij een man. Bij een man is het snel stijf en zakelijk, bij een vrouw is het ontspannen en sexy, zeker als ze er alleen haar ondergoed onder draagt – iets wat voor mannen niet is weggelegd.

Branquinho is dol op het pak. In elke collectie zit het pak weer. Behalve de stofkeuze verandert ze er weinig aan, vooral niet aan de broek, die ze helemaal in het begin van haar carrière ontwierp. Ze maakte vele proefmodellen, net zolang tot ’ie op de millimeter nauwkeurig goed was: los, maar toch slank. Als je eenmaal een perfecte broek hebt, waarom zou je dan elk seizoen een nieuw model maken?

Het pak is een van haar weinige ontwerpen die ze zelf ook draagt. Ze is er zo ongeveer mee vergroeid, zegt ze. Op het moment dat ze een show geeft, duurt het nog een half jaar voordat de kleren van Veronique Branquinho in de winkel liggen. Maar voor haarzelf is de collectie dan al oud: in haar hoofd is ze alweer met de volgende collectie bezig. Daarom kiest ze meestal voor een pak: dat verveelt nooit, en is voor elke gelegenheid goed.

Een paar witte Stan Smith’s van Adidas eronder zorgt voor een mooi contrast met het zwart, en geeft het iets gemakkelijks en nonchalants.

tekst Milou van Rossum

foto Daan Brand

    • Milou van Rossum