Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

De winnaars van de NRC-Nikon Fotowedstrijd van augustus

In 2015 organiseren NRC en Nikon het gehele jaar door een fotowedstrijd. Lezers kunnen foto’s insturen rond een thema. In augustus was dat 'Vakantie'. De publieksprijs ging vorige week al naar Joop Nijhof, die een fraaie foto instuurde van de Martinitoren in Groningen, gemaakt tijdens een regenachtige dag op de Grote Markt. De vakjurypijs gaat naar het inzending van José Korver, waarvan de vakjury zegt dat bij het zien van deze foto: "je niet liever wil dan even op vakantie gaan in Nederland." Alle favorieten van de vakjury zien? We zetten de top-10 op een rij. Bekijk ook de winnende foto's van juli (thema: Straatfotografie), juni (thema: Natuur), mei (thema: Contrast), april (Liefde), maart (Beweging), februari (Thuis) en januari (De Mens).
De winnares: Beiden ‘genieten’ in de polder.
José Korver
Op het Artisplein.
Roland Maas
Vakantie aan de kust van Walcheren.
J.W.C. Doeleman
Overleek avondduik.
Peter Hamelinck
Gevalletje Hans Klok.
Laurénce van de Polder
Pieter Bas Schutte
Zomerse dag in een studentenhuis in Utrecht.
Jan Kamps
Zonnebad.
Murk Vijver
Buurman en buurman uit kamperen.
Irene Sitskoorn
Nieuwe Meer Amsterdam.
Afke Koster
De winnende foto van de Martinitoren in Groningen.
Joop Nijhof