Wat er later gebeurde

Schrijver Kees ’t Hart noteert hoe het verder ging met bekende personages uit de literatuur en beroemdheden uit de cultuur.

Frits van Egters werkte tot 1978 in een meubelwinkel. Pluk is sinds 1972 distributiemanager van weekblad Donald Duck. Kees de Jongen overleed in 1967 als assistent boekhouder van de Douwe Egberts Fabrieken. Luke Skywalker lijdt tegenwoordig aan pleinvrees. De kleine zeemeermin is vorig jaar op de Bahama’s gesignaleerd. Max Havelaar opende in Deventer in 1882 in de Hoogstraat een kledingzaak.

Kuifje woont sinds de dood van Hergé in Berlijn. Joni Sigerius begon een bedrijf in mindfulness, ze is nu 38 jaar oud.

Alphonse is toch blijven leven en heeft nu een groot schildersbedrijf in Leuven. De Bree verliet het onderwijs en ging rechten studeren. Eus organiseerde vorig jaar een afscheidsreceptie voor Özcan Akyol. De dames Snip en Snap kregen geen plaats in het Rosa Spier Huis. De Heer Tiennoppen zit sinds 1988 in een rolstoel. De Heer D. Dap verzamelde liedjes van Annie M.G. Schmidt. Rosa Overbeek trouwde met Remco Campert. Sneeuwwitje betrapte de prins bij het kijken naar een pornofilm. In 2008 hielden de personages van Turks Fruit een reünie. Suske en Wiske zien elkaar alleen nog met Kerstmis. Voor hongerkunstenaars is in New York geen droog brood meer te verdienen. Het ivoren kunstbeen van Ahab bracht in 1890 in Shanghai 1.000 dollar op. Philip Marlowe was tot zijn dood hoofd van de beveiliging van warenhuis Macy’s. Pinokkio werd notaris in Perugia. Alice’ kleinkinderen kwamen om bij een verkeersongeluk. Tristram Shandy schreef in 1762 een roman met alleen eerste zinnen. Dominee Slijmering overleed in 1920 in een verzorgingstehuis in Velp. Odysseus kreeg last van een maagzweer. Een van de zeven dwergen was oprichter van de Goldman Sachs Bank. Peter werd na de dood van de wolf opticien. James Bond verzamelde na zijn pensioen aquariums uit de achttiende eeuw.

Emily Dickinson schreef haar gedichten op de wijs van The Yellow Rose of Texas.

Babar zocht in 2012 contact met de olifant van Toon Tellegen.

André Hazes heeft zelf nooit gevliegerd.

Jip en Janneke zijn in 1962 betrapt bij doktertje spelen.

De rijnaak uit De Moeder de Vrouw is in 1942 gedemonteerd.

Bob Dylan kocht in 1989 Maggie’s Farm.

Het Puttertje kwam om het leven door koolmonoxidevergiftiging.

    • Kees 't Hart