Treinverkeer rond Utrecht komt weer op gang, nog steeds vertraging

Reizigers verlaten de trein bij Utrecht Centraal.
Reizigers verlaten de trein bij Utrecht Centraal.

Het treinverkeer van en naar Utrecht is hervat nadat een defecte goederentrein bij Utrecht Centraal vanmiddag voor veel problemen zorgde. Volgens ProRail zal het echter nog even duren voor de treinen weer volgens dienstregeling rijden.

Tot 01.00 moeten reizigers rekening houden met vertraging, aldus de spoorbeheerder tegenover het ANP. Naar verwachting rijden alle treinen morgenochtend weer volgens schema.

De problemen bij Utrecht ontstonden vanmiddag door een goederentrein met een defecte stroomafnemer die vlakbij het station de bovenleiding heeft beschadigd. ProRail zegt de schade voorlopig niet te herstellen, omdat het treinverkeer dan opnieuw stilgelegd zou moeten worden. Vannacht wordt de bovenleiding pas gerepareerd.

De vertraging op het spoor heeft veel langer aangehouden dan vooraf werd verwacht. De NS zei te hopen dat het treinverkeer om 14.00 weer op gang kon worden gebracht, maar uiteindelijk werd de kapotte trein tegen 16.00 uur weggesleept.

Twitter avatar barthoboer Bartho Boer Dames en heren, hij rijdt langzaam weg! #UtrechtCS #goederentrein http://t.co/bqoeam2wQ7

Utrecht Centraal is het belangrijkste spoorknooppunt van Nederland, waardoor problemen het treinverkeer in het hele land ernstig kunnen ontregelen. Het station wordt dagelijks door 285.000 mensen gebruikt.