Terugkijken: vicepresident Joe Biden openhartig in The Late Show

Joe Biden, vicepresident van de Verenigde Staten, was gisteren te gast bij Stephen Colbert. Hij was openhartig over zijn pas overleden zoon, maar niets los over zijn eventuele gooi naar het Amerikaanse presidentschap.

Joe Biden bij The Late Show, tegen Stephen Colbert: "I think you should run for president again and I'll be your vicepresident."
Joe Biden bij The Late Show, tegen Stephen Colbert: "I think you should run for president again and I'll be your vicepresident."

Joe Biden, vicepresident van de Verenigde Staten, was gisteren te gast bij Stephen Colbert in The Late Show. De democraat sprak openhartig en soms emotioneel over zijn familie, het geloof en wat het recente overlijden van zijn zoon Beau met hem heeft gedaan. Maar hij zei niks over een eventuele gooi naar het presidentschap.

Biden vertelde over het auto-ongeluk in 1972 waarbij zijn dochter en toenmalige vrouw omkwamen. Het overlijden van zijn zoon Beau, die in mei overleed door een hersentumor, kwam ook ter sprake. Een openhartige anekdote:

“It was at his house. He said: Dad, sit down. Dad, I know how much you love me. You have to promise me something. Promise me you’ll be all right. Because no matter what happens dad, I’m gonna be all right. Promise me.”

‘I’ll be your vicepresident’

Biden is al langer openhartig over zijn zoon. Er is zelfs gesuggereerd dat zijn zoon hem zou hebben geïnspireerd om zich kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap. Deze zomer kondigde Biden aan ‘na de zomer’ hier meer over bekend te maken. De 72-jarige democraat sprak daar in The Late Show ook wel over, maar werd niet concreet. Presentator Stephen Colbert vroeg hem op de man af of hij iets wilde aankondigen, waarop de vicepresident hardop lachend zei:

“I think you should run for president again and I’ll be your vicepresident.”

Verder zei de goedlachse vicepresident dat niemand zich kandidaat zou moeten stellen zonder dat je je ‘hele hart, hele ziel, alle energie en passie’ ervoor geeft.

https://www.youtube.com/watch?v=opVaEC_WxWs

Lees ook:Eerste show Colbert als opvolger Letterman: hoe zag die eruit?

    • Marissa van Loon