Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Man bekent zeven brandstichtingen in Hoogeveen

Een brand in Hoogeveen in juni van dit jaar.
Een brand in Hoogeveen in juni van dit jaar. Foto ANP / Harm Meter

De man die vorige week werd aangehouden op verdenking van een reeks branden in Hoogeveen heeft schuld bekend voor zeven brandstichtingen. Dat laat het Openbaar Ministerie vandaag weten.

De 39-jarige inwoner van Hoogeveen is onder meer verantwoordelijk voor een brand op de Alteveerstraat (maps). Daar zorgde het onder de overkapping van een woning voor grote schade. In totaal doen rechercheurs onderzoek naar meer dan twintig brandstichtingen sinds mei.

Meerdere daders

Het OM meldt dat de man 90 dagen langer in voorarrest blijft zitten. De politie denkt dat meerdere mensen betrokken zijn bij de golf aan branden die de stad in Drenthe teistert. Eerder werden twee mannen (19 en 21 jaar) opgepakt die ervan worden verdacht een bestelauto in brand te hebben gestoken. Er wordt gekeken of het duo meerdere voertuigen in de fik heeft gestoken.

De politie vraagt bewoners alert te blijven en verdachte situaties te melden.

Overzicht

Sinds 2013 zijn er zestig branden geweest in Hoogeveen. RTV Drenthe maakte een kaart: