Lekker vies feestje

Wat is er smeriger dan dingen die zijn beschimmeld, verzuurd en verrot? Die dingen opeten. Hoewel? Met diezelfde processen worden lekkernijen als bier en kaas gemaakt. Het komt allemaal neer op fermenteren: het omzetten van biologisch materiaal met behulp van bacteriën, celculturen of schimmels. Het klinkt niet zo fris, maar zonder fermenteren zouden onze glazen en borden een stuk saaier zijn, en leger bovendien. Tijdens Zuur, dat deel uitmaakt van het openingsweekend van Dijkspark in Amsterdam, organiseert Mediamatic een gefermenteerde foodmarkt en de Zuurmarkt, waar je kunt leren hoe je de beste wilde gisten vindt, en welke bacterie je moet mijden. Er is ook een Radijzen-fest, waar kilo's afgekeurde radijsjes tot tafelzuur worden omgezet. En er is een *kuch* interactieve pis-installatie. Een lekker vies feestje dus. Duur? Gratis toegang.