Kijken: Frits Wester neemt persco Rutte over na vraag over gelekt stuk

Foto ANP / Martijn Beekman

Na de Prinsjesdagstukken lekte vanmiddag ook de communicatiestrategie van het kabinet rond Prinsjesdag uit via RTL. Het leidde tot een opmerkelijk moment op de wekelijkse persconferentie van premier Rutte.

Toen Frits Wester - de RTL-journalist die beslag had weten te leggen op de communicatiestrategie - ter inleiding van een vraag aan Rutte begon te citeren uit het stuk, nodigde de premier Wester uit om achter zijn spreekgestoelte de gehele tekst voor te dragen. Wester gaat op de uitnodiging in, waarna zich een komisch eentweetje ontvouwt tussen de premier en de journalist. Zo zegt Rutte na Westers voordracht:

“Ik ben blij dat u dit stuk dat wij gemaakt hebben om u op een dwaalspoor te zetten zo serieus neemt.”