Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Midnight Run

(Martin Brest, 1988). Premiejager Jack Walsh (Robert de Niro) krijgt 100.000 dollar als hij accountant en oplichter Jonathan Mardukas (Charles Grodin) van New York naar Los Angeles brengt. Probleempje: Mardukas heeft Walsh niet verteld dat hij de maffia 15 miljoen afhandig heeft gemaakt. Ook een FBI-agent en nog een premiejager roeren zich. De film is vooral uiterst memorabel door het constante geruzie tussen Walsh en Mardukas. De Niro en Grodin improviseerden er op de set lustig op los waardoor de kruising tussen actie- en buddyfilm enorm tot leven komt.