Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Collecte

Zoals elk jaar collecteer ik ook deze week voor het KWF. Ik heb altijd een vaste route en veel mensen kennen me dus al. Sommigen geven gul, anderen doen de deur niet eens open. Of ik sta een tijd te wachten voordat na twee keer bellen er eindelijk open gedaan wordt en ik vrolijk toegelachen word: „Nee, daar doen wij niet aan.”

Soms sta ik te wachten terwijl de bewoner het hele huis op zijn kop keert op zoek naar kleingeld. Dat laatste waardeer ik altijd zeer.

En dan zijn er natuurlijk de smoesjes…Dit jaar de mooiste uit mijn hele collecte-carrière: „Ik heb geen tijd.”

Irene Wing Easton