Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Uitzetting vader Gláucio en Márcia wordt wederom uitgesteld

De vader van Márcia en Gláucio wordt nog niet Nederland uitgezet. Het was de bedoeling dat hij morgen naar zijn geboorteland Angola zou worden gebracht, maar zijn medische toestand staat dit nog steeds niet toe.

De 18-jarige Márcia en de 13-jarige Gláucio.
De 18-jarige Márcia en de 13-jarige Gláucio. Foto ANP

De vader van Márcia en Gláucio wordt nog niet Nederland uitgezet. Het was de bedoeling dat hij morgen naar Angola zou worden gebracht, maar zijn medische toestand staat dit nog steeds niet toe, schrijft persbureau ANP. De uitzetting had vorige week al om dezelfde reden vertraging opgelopen.

Luciano Ventura Tiago is de vader van de 18-jarige Márcia en 13-jarige Gláucio, over wie veel commotie ontstond nadat bekend werd dat zij, net als hun moeder, Nederland uitgezet zouden worden. Het gezin was al vijftien jaar in Nederland, maar was ondanks de afwijzing van een verblijfsvergunning nooit vertrokken.

Vader Luciano wordt als oud-militair verdacht van oorlogsmisdaden in Angola. Op 31 augustus werd bekend dat Márcia en Gláucio en hun moeder in Nederland mochten blijven. Dat betekende automatisch dat hun vader wel terug moest naar Angola, want aan de tieners en moeder werd de keuze voorgelegd tussen alle vier terug of alleen de vader terug, zo werd naderhand bekend.