Politie blijft toch kleinere boetes innen - cao-actie van de baan

De cao-actie van de politiebonden om het innen van kleinere verkeersboetes onmogelijk te maken, is van de baan. Dat meldt persbureau ANP.

ANP / Vincent Jannink

De cao-actie van de politiebonden om het innen van kleinere verkeersboetes onmogelijk te maken, is van de baan.

Het was de bedoeling dat alleen nog grote boetes geïnd zouden worden in het kader van de politieacties voor een beter cao. Maar bij nader inzien zijn de risico’s van het wijzigen van het systeem niet goed in te schatten, stellen de politiebonden. Zo zou het risico bestaan dat de kleinere boetes voor altijd uit het systeem zouden verdwijnen.

De bonden hebben wel een plan B: het volledig stilleggen van het computersysteem, voor onderhoud. Dan loopt de inning van verkeersboetes vertraging op. De bonden hebben dit alternatief in overweging.

De politie voert al maanden actie voor een betere cao. Een loonsverhoging die volgens het kabinet ruim 5 procent bedraagt, wijzen ze af. In de verhoging zit volgens de bonden geld dat anders voor pensioenen zou zijn gebruikt. Ze noemen dat een sigaar uit eigen doos.

    • Mirjam Remie