Metroverkeer Rotterdam weer op gang na storing

Het metroverkeer in Rotterdam heeft vanmorgen te maken gehad met een storing in het spoorbeveiligingssysteem. Hierdoor lag het metroverkeer anderhalf uur lang plat. Het verkeer komt nu weer op gang.

De metro's op metrolijnen A tot en met D rijden niet vanwege een storing in het spoorbeveiligingssysteem. Foto ANP / Robert Vos

Het metroverkeer in Rotterdam ligt vanaf vanmorgen kwart voor tien plat. De oorzaak hiervoor is een storing in het spoorbeveiligingssyteem. Dat systeem zorgt ervoor dat de metro’s op een veilige snelheid rijden en voldoende afstand van elkaar houden.

Update 11:30 uur: Het metroverkeer komt weer op gang, laat de RET weten. De storing duurde van kwart voor tien tot tien voor half twaalf. Reizigers moeten nog wel rekening houden met enige vertraging. Ook werken de digitale informatieborden nog niet.
Twitter avatar RETRotterdam RET Op dit moment zijn wij bezig met het opstarten van al het metro verkeer.
Twitter avatar RETRotterdam RET Onze digitale reisinformatie borden werken op dit moment helaas nog niet. Excuses hiervoor.

Uit veiligheid voor de bestuurders en reizigers is besloten de metrolijnen A tot en met D niet te laten rijden. Een deel van metrolijn E, van Blijdorp naar Den Haag Centraal, rijdt wel. De metro’s op die lijn maken gebruik van een ander beveiligingssysteem.

De woordvoerder van de RET kon een uur na de storing nog niet vertellen hoe lang het zou gaan duren. Ook is nog niet bekend wat de oorzaak van de storing is. Voor zover bekend bij de woordvoerster heeft de Rotterdamse vervoerder nog nooit een dergelijke storing meegemaakt. De RET zet extra bussen in tussen Rotterdam Zuidplein en het centraal station en adviseert reizigers met de bussen en trams te reizen.

Twitter avatar RETRotterdam RET Actuele #RETverstoring #Metro Storing. Geen Metro ABCDE Meer info op http://t.co/oqql6BMFHa
    • Marissa van Loon