Janneke Vreugdenhil Preistamppotje met rode paprika en shoarmavlees

illustratie jet peters
illustratie jet peters

Prei is niet alleen zo ongeveer de goedkoopste groente die je kunt krijgen, maar wacht ook geduldig in de groentela tot je hem nodig hebt. Ideaal voor een simpel studentenstamppotje dus, in dit geval in combinatie met shoarmavlees (ook lekker goedkoop).

Leonie ter Veld zweert bij aardappelpuree uit een zakje, aangemaakt met water. Voor een student is zo’n poedertje ook wel zo makkelijk om achter de hand te hebben. Maar met iets meer moeite maak je zelf een stamppot van 2 tot 3 kruimige aardappelen, peper, zout en een scheutje warme melk.

In Gewoon wat een studentje ’s avonds eet staan trouwens best handige tips die duidelijk direct uit de praktijk komen. Zoals deze: als je geen pureestamper hebt, kun je de staaf van je staafmixer (niet de mixer!) gebruiken. Slim toch? Wel meteen afspoelen, anders sta je de volgende ochtend de puree eraf te bikken.

Leonie ter Veld

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Uitgeverij: Brandt

Prijs: €20,00

    • Janneke Vreugdenhil